Kráľovské placky z kuracieho mäsa
Z Kuraťa Kráľovského si môžete pripraviť kráľovsky dobré pochúťky, a to nielen tradičné, ale aj moderné, zdravé, jednoducho také, ktoré potešia všetkých členov rodiny. Pritom vám to vôbec nezaberie veľa času ani miesta v kuchyni.
Dnes si spoločne pripravíme kráľovské kuracie placky. V našich kuchyniach ich pripravujeme bežne z rôznych druhov zeleniny. Medzi najobľúbenejšie patria zemiakové placky, ktoré poznáme aj ako haruľu alebo zemiakovú babu. Ako však pripraviť placky z kuracieho mäsa? A ako asi tak chutia? Tento kulinársky počin rozhodne stojí za ochutnanie a dokonca naň nepotrebujete ani veľa surovín.
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs Kura Kráľovské
- 2 vajcia
- 1 PL zemiakového škrobu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL mletých sušených rajčín
- ½ ČL oregana
- ½ ČL soli
- ½ najemno nasekanej menšej šalotky
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- ¼ ČL mletého čili
- ½ ČL bazalky
- ½ ČL mletej petržlenovej vňate
- štipka mletého čierneho korenia
Postup:
Kuracie prsia pomelieme v domácom mlynčeku na mäso alebo v kuchynskom robote. Pomleté mäso vložíme do misy, pridáme vajcia, škrob, mleté sušené rajčiny, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a bylinky. Poriadne premiešame, aby nám vznikla konzistentná mäsová hmota. Na vytvarovanie placky použijeme cca 1 ½ lyžice mäsovej hmoty tak, že najprv si vytvarujeme guľku a tú pritlačíme na doske, aby sme vytvorili placku.
Placky z kuracieho mäsa môžeme pripraviť opečením na panvici alebo ich môžeme upraviť v rúre – budú nadýchanejšie. Placky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 °C cca 30 minút. Po 15 minútach plech s plackami otočíme. Ako prílohu k hotovým kuracím plackám môžeme zvoliť popučené zemiaky s cibuľkou a miešaný listový šalát alebo napríklad aj zdravší variant – mrkvové pyré.
Tak čo, milí čitatelia, vyskúšate? Pečiete placky z kuracieho mäsa často? Máte svoj obľúbený, overený recept? Alebo ste si na takúto úpravu kuracieho mäsa ešte netrúfli? Dajte nám vedieť, potešíme sa.
Želáme vám dobrú chuť!